Voedingsadvies

Bij puppies vanaf 7 weken en ouder (dus tot volwassen hond)  mogen één of meerdere van deze maaltijden vervangen worden door zelf bereid voedsel: een samenstelling van vlees of vis met rijst (eventueel brood of macaroni).

Let wel: op zijn minst 1/3 deel van de samenstelling moet bestaan uit vlees of vis, dus 1/3 deel vlees of vis met 2/3 deel rijst( eventueel brood of macaroni).

Toevoegen (alleen bij zelf bereid voedsel): Gistocal of Drucal of Hokamix volgens de gebruiksaanwijzingen van de fabrikant. En een stukje lever, ei of fijngesneden pens met wat groenten.

Een pasgeboren pup drinkt melk van de moeder. Soms geeft de moeder geen melk en moet u als eigenaar de pup melk geven. Het best geeft u dan speciale puppymelk of nutrilon 1 (babyvoeding). Gewone melk met brood is geen goede voeding voor uw hond. Vanaf 4-5 weken leeftijd mogen de puppy’s al puppybrokken gaan eten. Het best geeft u uw hond gewoon hondenvoeding, maar ze mogen bijvoorbeeld ook vlees met rijst eten. Pas wel op met botten, deze kunnen versplinteren en voor problemen zorgen! Het is heel belangrijk dat ze dan gevarieerd eten met voldoende vlees en groente krijgen. Ook moet u vaak voedingssupplementen toevoegen om tekorten te voorkomen. Vraagt u ons gerust om advies!

  • JONGE PUPPY′S Jonge puppies met de leeftijd van 4 weken mogen al (geweekte) puppybrokjes. Geef ze dus niet teveel melk met brood of pap.
  • PUPPY′S Puppy’s van van 7 weken tot 4 à 5 maanden oud: 3 x daags puppybrokjes en voldoende vers water
  • PUBERS Pubers (Honden van 4 à 5 maanden tot 1 jaar oud:(bij grote rassen nog wat langer als puber voeden): 2 x daags puppybrokjes, juniorbrokjes of brokken die wat meer eiwitten bevatten z.a. aktieve hond of hiprotein. En voldoende vers water
  • VOLWASSEN HONDEN Volwassen honden (1 jaar en ouder): 1 tot 2 x daags voeden met brokken voor volwassen honden.

Belangrijk voor honden van alle leeftijden

  • Geef niet te veel bladgroenten! Pompoen, boulanger, phoe, bonen, kouseband e.d. mogen worden toegevoegd bij het zelfgemaakte eten.
  • Houdt het gewicht van uw hond in de gaten! Hij / Zij moet goed gevoed worden maar mag niet te dik zijn. (Ribben hoeven niet te zien te komen maar je moet ze wel kunnen voelen zonder een te dikke vetlaag ertussen.
  • Gesteriliseerde dieren hebben minder voeding nodig.
  • Honden “kluiven” graag. U kunt ze grote runderkluiven geven of runderhuidkluiven uit de dierenwinkel. Geef geen varkens en kippen botjes, want die splinteren. Er is ook wel kauwspeelgoed bij de dierenwinkels te koop.
  • Geef liever harde brokken dan zachte (blikvoeding) want de zachte brokken hebben best veel vet en veroorzaken tandplak.
  • Neemt de eetlust van uw hond af, raadpleeg een dierenarts!

Professionele Zorg voor Huisdieren

Eigenaren van gezelschapsdieren vertrouwen erop dat wij in de behoeften van hun geliefde metgezellen voorzien. Wij zijn specialisten die zich inzetten voor het leveren van de allerhoogste diergeneeskundige zorg en genegenheid.